Szauna

Az uszoda közkedvelt közösségi pihenőhelye a szauna, amely a mai kor igényeihez igazodva kényelmes és harmonikus kikapcsolódást ígér. Vannak azonban fontos tudnivalók a használatával kapcsolatban, melyek ismeretében még kellemesebbé tehetjük az itt eltöltött órákat.

Ebből idézzük a legfontosabbakat:

  • 14 éven aluli gyermek csak felnőtt kiséretében tartózkodhat a szaunában!
  • A szaunakályhát letakarni tilos!
  • Vigyázzon, hogy a kályha közelében könnyen gyúlékony anyag ne legyen!
  • A szaunakályha rendellenes működése esetén azonnal áramtalanítani kell a készüléket,és szólni kell az úszómesternek!
  • Rosszullét esetén használja a vészcsengőt!
  • Egyszerre ne öntsön túl sok vizet a forró kövekre, mert a felcsapódó vízgőz égési sérüléseket okozhat!
  • Óvatosan mozogjon a szaunában, mert a csúszásveszély miatt súlyos sérülések történhetnek!

A szauna kellemes környezetén felül színterápiás kezelésben is részesíti a kedves vendégeket, amelyhez tudományos magyarázat is társul. Ezt olvashatják az alábbiakban:

A modern orvostudomány egyre gyakrabban használ fénykezelést, melynek több tipusa létezik.
Az alábbiakban tömör kivonatát adjuk ezen kezelésekkel kapcsolatos tudnivalóknak.

FELHÍVJUK MINDEN KEDVES VENDÉGÜNK FIGYELMÉT, HOGY CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÜKRE VEHETIK IGÉNYBE BÁRBELYIK SZOLGÁLTATÁSUNKAT.

A zöld szín a spektrum közepén található. Az élet színe nyugtat, élénkíti az idegeket. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotot idéz elő.

Serkenti a nyirokmirigyet, az izom és szövet gyarapodást, a vér és a keringési rendszer működését. Kimerültség ellen jó hatású. Akadályozza a sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező.

(fejfájás, fekély, szembetegség, szív- és érrendszeri problémák, megfázás)

A kék szín a spektrum hideg (negatív) végén található. A kék a béke és a nyugalom érzetét kelti, a relaxáció színe. Jótékony hatása van az asztmára. Kedvezően hat a fogzás okozta fájdalmakra, a zúzódásokra, a felső légúti problémákra (hangszalag-, torok-, légcső-, gégegyulladásokra) csökkenti az idegfájdalmak-, az isiász-, álmatlanság-, a stressz-, a vérnyomás problémák-, hólyaghurut, okozta tüneteket.

(fertőtlenítő, hűtő hatású, magas vérnyomás, gyulladások, égések, csípések, magas láz, pajzsmirigy és torokbetegségek, hörghurut, és tüdőbetegségek)

A vörös szín a spektrumban az infravörös mellet helyezkedik el, melegséget áraszt, élénkít, jó hangulatot és jó étvágyat vált ki. Kedvezően hat a szívre, a vérkeringésre, ez utóbbi miatt alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések kezelésére. A vörös fénnyel megvilágított sebek gyorsabban regenerálódnak, mert ez a szín gyorsítja a terület vérellátását, így a fehér vérsejtek aktiválódását. Ideális a vashiány és a vérszegénység kezelésére. Élénkíti a renyhe bélműködést, a legyengült izomzatot, a lassú vérkeringést, nőgyógyászati panaszok enyhítésére szolgál.

(növeli a testhőmérsékletet, segíti az adrenalin képzést, vastagbélgyulladás, ízületi gyulladás, krónikus megfázás, arcüreggyulladás, depresszió)

TÚLZOTT MÉRTÉKBEN AGRESSZIÓT, TÜRELMETLENSÉGET OKOZHAT!

NEM AJÁNLOTT AZOKNAK, AKIK MAGAS, VAGY INGADOZÓ VÉRNYOMÁSTÓL SZENVEDNEK, SZÍV PROBLÉMÁJUK VAN, ASZTMÁSAK, VAGY EPILEPSZIÁSAK!

A sárga szín a NAP színe, melegséget sugároz. Élénkíti az idegrendszert, stimuláló hatású, ez által kedvezően hat a bőr problémákra. Csökkenti a reuma az ízületi gyulladás tüneteit. Megkönnyíti a test kalcium feldolgozását ezért jól alkalmazható a csontritkulás gyógyításában. Jó hatást gyakorol az agyi és mentális funkciókra.

(erősíti a gyomor, máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép működését, puffadás, gyomor nyálkahártya gyulladás, étvágytalanság, cukorbetegség, idegrendszeri betegségek: fóbiák)

TÚLZOTT ALKALAMAZÁSA HÁNYINGERT OKOZHAT!